Vincent ten Klooster
Chiropractor

Hi, ik ben Vincent ten Klooster, werkzaam in de praktijk in Groningen. Ik ben alweer 10 jaar werkzaam als Chiropractor, waarvan 9 jaar hier en 1 jaar in Schotland. Ik ben geboren en getogen in Groningen, maar op 17-jarige leeftijd naar Leiden verhuisd waar ik ingeloot werd bij de opleiding fysiotherapie. Tijdens de studie liep ik stage bij een manueel therapeut en daar kwam ik in aanraking met de wervelkolom en het zenuwstelsel. Meteen wist dat ik hier iets mee moest doen. Mijn stagebegeleider vroeg aan mij waarom ik manueel therapeut wilde worden. Ik zei dat ik de beste wilde worden en heel effectief mensen wil helpen om daarmee een grote impact op de kwaliteit van hun leven te kunnen hebben. Hij moest lachen en vertelde dat ik dan Chiropractor moest worden. Ik had daar nog nooit van gehoord; na enig onderzoek was het overduidelijk wat ik moest doen, dus zo gezegd zo gedaan, binnen 3 maanden zat ik op de opleiding van WIOC (Wales Institute of Chiropractic) in Wales.
Tijdens het werk als Chiropractor zag ik veel mensen met voet- en houdingsproblemen waar ik meer van wilde weten, daarom ben ik naast het werk ook Register Podologie gaan volgen. Ik zie mijzelf nu ook meer als een wellness/gezondheidscoach dan een fysiotherapeut of register podoloog of een chiropractor.
Ik leid een heel actief en dynamisch leven. Ik ben erg gelukkig getrouwd en heb 4 mooie kinderen die mij elke dag weer laten zien waar het leven om draait. Ik sport veel in mijn vrije tijd (fitness, hardlopen, motorracen in competitieverband), ik werk aan mijn lenigheid door middel van yoga en ik probeer in de tijden tussen de drukte, mijn gedachten geordend te houden met meditatie en ademhalingsoefeningen. Ik houd in het weekend van een goede lekkere volle wijn en lekker eten.
Ik ben altijd aan het leren en kijk wat ik beter kan doen en zo dus ook mensen beter kan coachen in hun weg naar optimale gezondheid wat voor iedereen iets anders betekent. Mijn ideale cliënt is iemand die snel snapt dat pijn niet het probleem is, maar een signaal van het lichaam dat laat weten dat er onderliggende processen in het dagelijks leven spelen. Deze processen moeten aangepakt worden om tot op latere leeftijd nog goed te kunnen functioneren en een actief leven te kunnen en blijven leiden. Want, als je pijnvrij bent betekent het nog niet dat je gezond bent.