Heup Knieklachten
Heupklachten, knieklachten, klachten aan je been, enkel klachten, klachten aan je voet. Als je geen ongeluk hebt gehad of een bepaalde ziekte hebt, komt het eigenlijk allemaal op hetzelfde neer. Het is één lange biomechanische ketting. Als er iets verkeerd gaat, dan heeft dat effect op de rest van die ketting.
Waarom heb je klachten?
Heel veel mensen kunnen niet verklaren waarom ze klachten hebben. Maar kijk maar eens goed naar je voeten. Trek je schoen en je sok uit en kijk eens hoe je nu eigenlijk op je voet staat. Heb je een ingezakte voet of heb je er heel veel spanning op? Ga ook maar eens op één been staan met een blote voet en kijk eens hoe stabiel je bent.
Als je hersenen minder informatie kunnen doorsturen naar je lijf, dan is er geen of minder feedback vanuit je lijf terug naar je hersenen en dan kan er een probleem ontstaan. Je kunt merken dat bijvoorbeeld het bewegen wat lastiger wordt, dat je pijn krijgt, dat het sporten of werken minder goed gaat; alles wordt dan een stuk minder en vaak komt dat door een subluxatie. (Weet je nog niet wat een subluxatie is, kijk dan op onze website onder het kopje klachten voor meer uitleg hierover).
Ook een eventuele disbalans in het dagelijks leven heeft invloed op het ontstaan en voortbestaan van je klachten. Hoe is jóuw balans op het fysieke, biochemische en mentaal/emotionele vlak? Als je veel zit op je werk, in de vrachtwagen of als ICT-er, of ben je stukadoor en ben je de hele dag plafonds aan het doen. Welke invloed denk je dat dat heeft op je lichaam? Daarnaast… wat suiker is voor je tanden, is zitten voor je wervelkolom geworden in deze moderne wereld. Je hoeft er niets voor te doen, maar je lichaam komt in een versneld slijtage proces.
Als je dus de hele tijd zit en hangt in je onderrug, dan krijg je een verandering in de spierspanning, wat weer een effect heeft op de aansturing vanuit de hersenen van je bekken. Hoeveel dames staan met één been gebogen en door die heup gezakt, wat doet dat met je lichaam? Je hele bekken staat anders en er ontstaat een piekbelasting, meer wrijving en meer slijtage met alle gevolgen van dien. De spieren raken in de stress en trekken aan het gewricht, maar ook de knie en de enkel worden anders belast. Er gebeurt dus van alles.
Oorzaken, symptomen en klachten
Daar waar je klachten hebt, hoeft de oorzaak niet te zitten. Soms heb je heupklachten omdat het niet goed gaat in je voet. Of omdat je hoofd naar voren staat, waardoor er meer druk komt op je onderrug, wat ervoor zorgt dat je compenseert, je knie anders belast wordt en dan knie- of enkelklachten krijgt.
Wil jij weten wat er gaande is in je been, heup, knie, enkel of voet? Wil je weten of wij je kunnen helpen? Kom langs, bel, mail of vul het contactformulier op de website in en maak een afspraak. Dan gaan we kijken of je bij ons op het juiste adres bent. We willen graag iets voor je kunnen betekenen zodat je bijvoorbeeld niet al op je zestigste een nieuwe knie of heup nodig hebt en dat jij zo lang mogelijk dingen kunt blijven doen die belangrijk zijn voor jóu. In plaats van dat je lichaam bepaald wat jij nog kunt doen op latere leeftijd.