Je eerste consult

Je eerste consult bij ons bestaat uit twee delen en elk deel duurt ongeveer een half uur tot een uur. De eerste keer dat je bij ons komt gaan we uitgebreid bekijken wat er aan de hand is, waar mogelijke oorzaken zijn en wat je graag wilt bereiken. Voor de één is het namelijk belangrijk om pijnvrij te worden of om weer makkelijker te kunnen bewegen, om weer te kunnen sporten of werken, terwijl het voor de ander belangrijk is om preventief te komen, dus ter voorkoming van blessures of ter bevordering van hun gezondheid.

Wat doen we in het eerste deel van het eerste consult?

We doen altijd een uitgebreide intake om te bekijken wat er aan de hand is en of we iets voor je kunnen betekenen. Je eerste consult bestaat uit het (thuis) invullen van een vragenlijst, een intakegesprek, een lichamelijk onderzoek, een houdingsanalyse en een drietal scans waaronder een spierspanningsscan. In dit gedeelte leggen we veel uit en brengen we alles in kaart wat we nodig hebben.

Wat doen we in het tweede deel van het eerste consult?

In het tweede deel van het consult gaan we alle bevindingen uit het eerste deel bespreken. Dit vindt plaats op een ander moment, zodat we al jouw gegevens naast elkaar hebben kunnen leggen om een goed beeld te krijgen van jou én om je een goed advies te kunnen geven. In dit tweede deel leggen we je uit wat de scans en de houdingsanalyse voor jou betekenen en of wij de juiste praktijk met de juiste mensen zijn om jou verder te helpen. Zijn we dat niet, dan proberen we je altijd door te verwijzen naar iemand waarvan we verwachten dat die persoon wel wat voor je kan betekenen. Verwachten we dat we wél wat voor je kunnen betekenen, dan krijg je advies van je Chiropractor over het te belopen traject om zo snel mogelijk het resultaat te bereiken wat jij wilt.

Wat zijn de kosten van het eerste consult?

De kosten voor het gehele eerste consult zijn 80 euro. Elke behandeling kost 65 euro per keer. Vanuit de meeste aanvullende verzekeringen is er een gedeeltelijke vergoeding met een maximaal bedrag per dag tot een maximaal bedrag per jaar. Je hebt geen eigen risico bij de vergoeding voor Chiropractie.