Wat is Chiropractie?

Chiropractie betekent voor ons én onze cliënten het aanleren van een gezonde levensstijl om zo lang mogelijk met zo weinig mogelijk klachten, zo oud mogelijk proberen te worden op een super gezonde en actieve manier. Onze Chiropractoren begeleiden en coachen je naar de gezondheid die je graag wilt hebben én helpen je om dat te onderhouden! 

Chiropractie is...

Chiropractie is een geneeswijze die al meer dan 125 jaar bestaat en gaat uit van het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Net als de gebruikelijke geneeskunde, is Chiropractie gebaseerd op wetenschappelijke principes en onderzoeken. 
Met behulp van manuele technieken richt Chiropractie zich op het corrigeren van blokkades in de wervelkolom. Deze blokkades worden ook wel ‘Chiropractische subluxaties’ genoemd. Deze subluxaties verstoren de communicatie tussen de hersenen en de cellen in je lichaam. Het gevolg is dat de aansturing door je hersenen niet meer optimaal is en daardoor werken bijvoorbeeld de spieren, organen, klieren en andere cellen niet goed meer; Je kunt dit vergelijken met een bedrijf waarin de werknemers (je cellen) hun taken niet goed uitvoeren, doordat ze door hun management en leidinggevenden (je hersenen en zenuwstelsel) niet goed aangestuurd worden. Door deze miscommunicatie functioneren de cellen niet meer optimaal, waardoor dysfunctie ontstaat. Dat kan betekenen dat je anders gaat bewegen, dat je houding verandert etc. Je hoeft je hier helemaal niet bewust van te zijn, maar er kunnen diverse klachten uit ontstaan. Veel voorkomende voorbeelden hiervan zijn rugklachten, nekklachten, hoofdpijn, migraine en heupklachten. 

 

Elize (17 jaar) over haar Chiropractie ervaring:

“Ik had al jarenlang hoofdpijn en kon hierdoor regelmatig niet naar school. Sporten, uitgaan en dingen doen met vriendinnen konden alleen sporadisch. Nu ga ik weer naar school, ik sport weer en kan weer leuke dingen doen! Ik heb nagenoeg geen hoofdpijn meer!” 

 

Chiropractie kan je lichaam helpen beter te functioneren

Door de subluxaties door middel van manuele technieken te corrigeren, wordt de communicatie verbeterd tussen je hersenen en de cellen van je lichaam. Kan je je voorstellen dat je lichaam dan op diverse vlakken beter gaat functioneren? De pijn kan gaan afnemen, organen kunnen beter gaan werken, het bewegen gaat steeds beter en soepeler, maar je kunt ook mentaal meer balans gaan ervaren, meer energie hebben en beter slapen. 

 

De Chiropractie ervaring van Tanja, 45 jaar:

“Ik vond het de eerste keer heel spannend, maar ik ben zó blij dat ik me daar overheen gezet heb! Ik zit veel beter in m’n vel, heb nagenoeg geen rugpijn meer, voel me sterker en ik heb méér energie!”  

 

Wat kan Chiropractie voor jóu betekenen?

Natuurlijk kunnen we niet van te voren vertellen wat je zult gaan ervaren, maar uit diverse (wetenschappelijke) onderzoeken en onze jarenlange ervaring in de praktijk, zien we niet alleen dat de algehele gezondheid verbetert, maar dat Chiropractie ook preventief een bijdrage kan leveren aan het voorkomen van blessures, klachten en ziektes. Hierbij is lifestyle natuurlijk ook ontzettend belangrijk en we zullen daarin ook altijd adviezen geven. Dit zijn adviezen met betrekking tot bewegen in het algemeen, oefeningen, voeding en bijvoorbeeld tips hoe je beter met mentale stress om kan gaan. 

Ben je ook benieuwd wat we voor jóu kunnen betekenen? Maak dan snel een afspraak voor een intake bij ons, neem contact op via het contactformulier of kom langs op de informatieavond ‘Algemene Chiropractie’ in onze praktijk in Groningen of Assen! 

Graag tot ziens in één van onze praktijken!