Gezondheid

Gezondheid, wat is dat nou eigenlijk?

Is dat als je geen pijn hebt? Veel energie hebt? Of een goede balans tussen werk, hobby en thuis. Voor ons is gezondheid, dat de hersenen de juiste informatie door het zenuwstelsel kunnen sturen naar alle cellen in het lijf en de cellen weer feedback kunnen geven zonder enige verstoring in het signaal. Als dat zo is dan hebben we een optimaal herstellend vermogen.

Een optimaal herstellend vermogen leidt tot een optimaal functioneren, ook op latere leeftijd. Althans de grootste kans daarop. Mocht er nu een onderbreking of een verstoring in het signaal zijn, dan kan dit duiden op subluxaties met als gevolg een minder herstellend vermogen van je zenuwstelsel. Dit kan een negatieve invloed hebben, ook op latere leeftijd. 

Is de gezondheid voor Vincent, voor jou hetzelfde?

Vincent, één van onze Chiropractoren, wil graag 100 jaar oud worden, 95 is ook ok. Maar hij wil dat wel op een goede manier. Hij wil zelfstandig kunnen blijven wonen, z’n eigen sokken kunnen aan doen, z’n eigen billen kunnen afvegen. Hij wil niet 3-4 keer per dag iemand over de vloer hebben, die hem moet helpen.

Dat betekent dat Vincent zijn lichaam goed moet onderhouden, dus onder andere subluxatie vrij moet houden. Op die manier heeft hij de beste kans om zo zelfstandig mogelijk te blijven wonen en om goed te blijven functioneren.

Hoeveel mensen ken je die nog nooit pijn hebben gehad, maar van de één op de andere dag ineens pijn krijgen en naar de huisarts gaan. De huisarts laat een foto maken en ineens is er slijtage te zien in de knie, in de enkel of in de rug. Daarvóór hebben ze nooit last gehad, maar dat betekent niet dat het ook niet aanwezig was. Het slijtageproces was wel degelijk gaande. Vergelijk het met het rottingsproces van je tanden/kiezen. Je merkt pas dat je een gaatje hebt als je eten tegen je zenuw aan komt. Het hele rottingsproces van de tand/kies, heb je niet eerder geregistreerd, niet gevoelt. Maar dat proces is niet een week geleden begonnen, dat is maanden of jaren geleden al begonnen.

Gezond worden en blijven

Wat we dus moeten doen, is de onderliggende oorzaken aanpakken. Dan zorgen we ervoor dat we de juiste en beste kans hebben om zo lang mogelijk en zo goed mogelijk te blijven functioneren. Kortom, dat we dus zoveel mogelijk uit ons leven kunnen halen. 

Past dat ook bij jou? Dan kijken we graag samen met jou hoe jouw situatie ervoor staat. Als we je niet kunnen helpen, dan proberen we je altijd door de verwijzen naar degene die je wel verder kan helpen. Als we je wel kunnen helpen, dan is dat fantastisch! Herken je je in dit verhaal en wil je graag weten wat we voor jóu kunnen betekenen, bel ons of vul het contactformulier dan in en dan plannen we een afspraak in!