Maicon Correa de Andrade
Chiropractor

Graag stel ik me aan jullie voor. Mijn naam is Maicon Andrade, ik werk momenteel nog in de praktijk in Groningen en vanaf januari werk in volledig in Assen. Ik heb chiropractie gestudeerd aan de Feevale Universiteit in Rio Grande do Sul (eerste universiteit met chiropractie in Brazilië) en momenteel volg ik een Masters opleiding in Chiropractie aan de Universiteit in Madrid. Ik werk al 5 jaar als chiropractor en ik ben in mei 2022 naar Groningen verhuisd maar inmiddels woon ik in het mooie Assen.

Voordat ik geïnteresseerd raakte in chiropractie heb ik vele jaren in de IT gewerkt, na een klein motorongeluk had ik lage rugpijn, ik kreeg injecties tegen pijn en medicatie voorgeschreven maar het werd helaas niet beter. Ik begon met chiropractische zorg en ik begreep wat ik moest veranderen om pijnvrij te zijn, en vooral, mijn houding en het gedrag dat mijn symptomen veroorzaakt te verbeteren. Daarna begreep ik dat pijn geen goede parameter is om de gezondheid te beoordelen. Ik ben zelf door een gezondheidscrisis gegaan. Met de  ervaring die ik heb opgedaan wil ik de mensen graag helpen en opleiden hoe ze hier elke dag proactief mee bezig kunnen gaan en zo een positieve impact kunnen hebben op het welzijn van mensen.

Ik leid een dynamisch leven, ik train Braziliaans Jiu-Jitsu en powerlifting (daarom train ik elke dag flexibiliteit). Ik drink graag koffie en ontdek nieuwe plekken waar ik een goed gesprek met vrienden kan hebben.

Mijn missie is om mensen te helpen balans te zoeken, hun kennis te vergroten en advies te geven om een gezond mogelijk leven te lijden. Een van de belangrijkste dingen is om te begrijpen dat pijn geen parameter is om gezondheid te kwantificeren. De zorg voor lichaam en geest gaat veel verder dan het wel of niet voelen van pijn.