Wervel van de week C2

We praten in de praktijk veel over de relatie tussen je rug en je algehele gezondheid en welzijn. Je wervelkolom is het epicentrum van je immuunsysteem en eigenlijk je hele lichaam. Het is het medium waardoor elk communicatief signaal van en naar je hersenen gaat. Het is de manier waarop je hersenen met alles praten, van je vingers en tenen tot je hart en longen tot je hypofyse en hormoonproductie. Dit betekent dat wanneer je wervelkolom niet goed is uitgelijnd, dit een hele reeks gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Een verkeerd uitgelijnde wervelkolom kan verantwoordelijk zijn voor van alles, van chronische hoofdpijn tot depressie, het risico op het ontwikkelen van ziekten en van verkoudheid tot kanker. Je wervelkolom is een lange ketting van botten in je rug, waarbij die in de nek vaak het meest verkeerd zijn uitgelijnd en het meest geneigd zijn om problemen te veroorzaken. De eerste zeven botten in je nek, de wervels C1 tot en met C7, hebben elk een specifieke functie en kunnen zeer specifieke problemen veroorzaken wanneer ze niet op één lijn liggen. Laten we eens kijken naar de problemen waarmee u te maken kunt krijgen bij het omgaan met elk van deze botten, en hoe Chiropractie en nekverzorging het verschil kunnen maken in de wereld.

De C2-wervel worden ook wel de as genoemd en het is de tweede wervel in je nek. Het is een scharnier dat je C1 helpt draaien en waarmee je je hoofd naar links en rechts kunt draaien. Wanneer uw C2-wervel subluxeert, kan dit leiden tot pijn en moeite met het draaien van uw hoofd, evenals tot de volgende gezondheidsproblemen, jeukende en geïrriteerde ogen, chronische sinuscongestie en of irritatie. Mensen die symptomen ervaren zoals chronische sinusitis, allergieën, pijn rond de ogen, oorpijn, duizeligheid en flauwvallen, gehoorverlies of soortgelijke problemen, kunnen lijden aan een verkeerde uitlijning in de axis wervel.

 

[disclaimer: subluxatie is een chiropractische term voor het vertebrale subluxatiecomplex, dat wordtgebruikt om de neuromechanica en neurofysiologische disfunctie van de genoemde wervel te beschrijven, niet te verwarren met de medische term.]